Vem är jag?

Katarina Andersson

Life Coach Holistic, Helena Omfors, YVCA
Socialhögskolan, Lunds Universitet
Mindfulnessinstruktör, Mindfulnesscenter AB
MI - motiverande samtalJaana Sandholm, Commitment Consulting Scandinavia AB 
Reiki Master, Usui ReikiHanne Svensson, Be Free Now
Medium certifikat, Carina Olofsson Santana,
Medium Carinas Center

Barnskötare, Komvux Bjuv

Jag är en energiarbetare.

Allt är energi - våra tankar, våra kroppar och allt som finns runt om oss är energi.  Genom att lösa upp blockeringar  i vår livsenergi kan vi få ett bättre mående. Att tanka på med positiv energi istället för att låta det negativa styra vår vardag kan göra livet lättare att leva. Jag hjälper dig gärna att komma till insikt om vad det är som hindrar dig för att komma vidare på din livsväg. 

Att hitta rätt och finna sin egen inre röst kan ibland vara ett helt företag.  Att leva kvar i den bubbla som vanan erbjuder innebär för vissa en stor trygghet och har varit så även för mig. Att förändra sitt liv och bryta det mönster som blivit en rutin i vardagen är inte lätt men det går. Att sluta låta rädslorna styra. Att ta ett steg i taget.

Lite bakgrund

Vid 48-års ålder bröt jag upp från mitt arbete på ett stort läkemedelsbolag och började studera på Komvux. Jag behövde en paus från den arbetssituation som jag befann mig i och kunde inte se någon annan lösning på problemet
Jag hade två alternativ till förändring som jag såg det:
- Fortsatta rakt in i den berömda väggen och bli sjukskriven
- Bryta min arbetssituation och ta ansvar för mig själv 
Att vara sjukskriven var ingen väg jag ville gå även om jag var i stort behov av att vila min hjärna. Samtidigt var jag rädd för att säga upp mig och avsluta mitt arbete. Det var en för stor förändring som jag inte kunde genomföra just då så det blev studier. Senare tog jag även det steget och det blev början på en ny resa.

Jag vet inte om mitt val var den lättaste vägen tillbaka till "livet".  Jag ställde höga krav på mig själv på mina studier, men jag slapp ifrån min arbetssituation. De lärare som jag träffade på var mycket bra coacher som förde mig framåt i på livets stig. Mina studier gick bra, jagsökte in på Socionomprogrammet på Campus Helsingborg, Lunds Universitet och gjorde högskoleprovet. Och jag kom in på mitt första val.

Fick större förståelse för samhällets olika grupperingar, vi har alla ett val och ansvar för hur vi hanterar vår situation. Alla bär på en ryggsäck oavsett var vi har vårt ursprung och har saker som vi bearbetar även om det inte syns på utsidan. För egen del var jag ett stort "offer" som hade fått mycket stryk genom livet men jag gjorde ett val att fortsätta mitt liv i en positiv anda. 
Skogen har varit min räddning många gånger när jag mått dåligt och krafsat på brunnens insida för att ta mig upp ur djupet. Någonstans visste jag att jag kunde ta mig upp från mörkret och ta hand om de känslor som rev i kroppen om jag bara fortsatte kämpa. Och jag kom upp, mitt liv har fortsatt kanske inte alltid på den ljusa sidan men min erfarenhet säger, genom att göra ett val att komma vidare hur svårt livet än känts så har det varit värt varenda sekund.

Så nu står jag här

Naturen har läkande krafter och till stor nytta när ditt mentala psyke inte är helt i fas. Jag vill gärna använda min erfarenhet och vara ett stöd för dig i din läkning av själens sår. 

Jag är medial men under mitt liv inte vågat lita på vad jag känt eller sett. Istället har jag låtit mina rädslor och mitt ego styra mig.
Idag vet jag bättre och efter att jag gått en del cirklar, utbildat mig till Reiki Master, Mindfulnessinstruktör, Medium och Life Coach Holistic där jag lärt mig mer om det andliga så nu litar jag på det jag får till mig.
Det har lett mig in på banan där jag ger vägledning och budskap från andra sidan. 

Tveka inte att ta kontakt om du känner att jag kan hjälpa dig, du är alltid välkommen till mig.

© Copyright visdomsboden 2022